Hoeve Veldzicht: professionele zorgboerderij voor dagbesteding in Woerden – Kamerik

Wij zijn Roelof en Alice de Wit, eigenaars van zorgboerderij Hoeve Veldzicht in Kamerik, bij Woerden. Hier bieden wij professionele dagbesteding aan kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking, psychische hulpvraag, vorm van autisme of burn-out.
Ons uitgangspunt is dat de deelnemer centraal staat. Hij of zij kan te allen tijde zichzelf zijn en hoeft zich nooit te bewijzen.

Professionele begeleiding

zorgboerderijIn 2004 is Alice begonnen met de dagopvang op de zorgboerderij, nadat zij jarenlang met kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking had gewerkt. Deze dagopvang is geschikt voor kinderen en volwassenen met een lichte, gemiddelde of ernstige verstandelijke beperking.

Op Hoeve Veldzicht kunt u een liefdevolle begeleiding verwachten in de rustige, groene omgeving van Woerden. Ook is er individuele begeleiding op maat mogelijk. kwaliteitswaarborg-zorgboerderijenHoeve Veldzicht is in het bezit van het Kwaliteitswaarborg Zorgboerderijen. Dat betekent dat u als deelnemer kundige begeleiding krijgt. De boerderij is een veilige plek en we werken met heldere afspraken. Uw persoonlijke ontwikkeling staat bij ons hoog in het vaandel.

Zinvolle dagbesteding

Op onze zorgboerderij kunt u, afhankelijk van uw interesses en mogelijkheden, meelopen of meehelpen met:

  • het verzorgen van vee, kleinvee, pony’s en paarden;
  • het onderhouden van het erf en de gebouwen;
  • het bijhouden van de bloementuin, groentetuin en boomgaard;
  • het verwerken van de oogst, koken en bakken;
  • het natuurbeheer in de omgeving van het bedrijf.

Er worden ook diverse activiteiten georganiseerd:

  • Creatief, zoals vogelhuisjes, bloemstukjes en kerstkransen maken, verfwerk etc.
  • Belevingsgericht, zoals skelteren, trampolinespringen, voetballen en vissen
  • Rijden en werken met pony’s en paarden (onder begeleiding)

zorg (7)Een zinvolle besteding van de dag kan mensen het gevoel geven ergens bij horen en iets te betekenen. Dit is belangrijk voor het vormen van een eigen identiteit; het vergroot de eigenwaarde. Het geeft ook structuur en houdt u actief. Om die reden zijn ook senioren die een nuttige dagbesteding zoeken, van harte welkom!

Natuurbeleving en -beheer

zorg (8)

Hoeve Veldzicht ligt in Kamerik, een rustig plattelandsdorpje vlak bij Woerden. De zorgboerderij ligt in het Groene Hart. Hier staat dan ook de natuurbeleving centraal. Mocht u niet mee kunnen of willen helpen op de boerderij, dan kunt u ook gewoon genieten van de rust en de ruimte, de vrijheid en de natuur. Roelof is actief in het natuurbeheer rondom de boerderij. U kunt hem helpen bij zijn werk. Wat er wanneer te doen is, wordt aangekondigd op deze website.

Dieren op de zorgboerderij

roelof-met-hondHet bedrijf van Roelof en Alice bestaat uit een melkveehouderij en een pensionstalling voor pony’s en paarden. U kunt meehelpen met het verzorgen van de koeien en de kalfjes en u kunt paardrijden (onder begeleiding).

Verder zijn er de kleinere (huis)dieren zoals schapen, kippen, konijnen, poezen en twee honden. Ook zij vinden het leuk liefde, aandacht en zorg te ontvangen èn te geven.

Reacties zijn gesloten.